Vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál étolaj vagy zsír
  • >1 fej vöröshagyma
  • leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem karalábé, zeller)
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 fej karfiol
  • Kevés ételízesítő és ízlés szerint só
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Megpucoljuk héjától a vöröshagymát és a leveszöldséget. A hagymát apróra vágjuk, a leveszöldséget kis kockákra. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd beleszórjuk a zöldséget. Kicsit átforgatjuk a zöldséget a hagymával és az olajjal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Azzal is átforgatjuk, majd felöntjük vizzel. Teszünk bele egy evőkanál ételízesítőt, majd ízlés szerint sózzuk. Beleszórjuk a darabokra szedett karfiolt, majd puhára főzzük. Darálunk rá egy kis feketeborsot.

Összevágjuk apróra a petrezselyemzöldjet és megszórjuk vele a levest. Külön vízben főtt durumbúzás levestésztával tálaljuk!

Jó étvágyat!>

Vissza