Zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1/2 kg zöldborsó
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem karalábé, zeller)
  • Kevés ételízesítő és ízlés szerint só
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Megpucoljuk héjától a vöröshagymát és a leveszöldséget. A hagymát apróra vágjuk, a leveszöldséget kis kockákra. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd beleszórjuk a zöldborsót. Kicsit átforgatjuk a borsót a hagymával és az olajjal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Azzal is átforgatjuk, majd felöntjük vizzel. Teszünk bele egy evőkanál ételízesítőt, majd ízlés szerint sózzuk. Beleszórjuk a zöldségkockákat és puhára főzzük. Darálunk rá egy kis feketeborsot.

Két tojásból és búzalisztből kis víz és só hozzáadásával kemény csipezketésztát készítünk, és a levesbe csípkedjük. Hagyjuk a csipetkét megfőni, addig összevágjuk apróra a petrezselyemzöldjet és megszórjuk vele a levest.



Jó étvágyat!

Vissza