Zöldbableves

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál étolaj vagy zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1/2 kg friss zöldbab (vajbab ajánlott)
  • 2 evőkanál liszt
  • Kevés ételízesítő és ízlés szerint só
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1/2 doboz tejföl

Elkészítés:

A hagymát és a friss zöldbabot megtisztítjuk. A zöldbabot úgy, hogy levágjuk mindkét végét és lehúzzuk mindkét oldaláról az esetleg az oldalán lévő rostszálat. Ezt, ha elmulasztjuk, borzalmasan kelletlen evés közben ezeket kiszedni a szánkból.

>A zöldbabot vágjuk fel 1,5 - 2 cm hosszúkás darabra, a hagymát pedig nagyon apró kockákra. Az étolajban vagy zsírban dinszteljük üvegesre a hagymát, majd szórjuk rá a lisztet. Vigyázzunk, hogy a liszt nehogy megégjen, csak egy kicsit piritsuk, majd öntsük fel vízzel. Forraljuk fel a levesünket és apránként tegyük bele az összevágott zöldbabot. Arra kell ügyelnünk, hogy a zöldbab ne hűtse le levesünket, mert az okozhatja azt, hogy a zöldbab nem fő finom puhára. Ítesítjük éteízesítővel és ítlés szerint sóval, majd készre főzzük levesünket. Végezetül a fél doboz tejbölbe merünk a levesből egy keveset majd simára keverjük majd beleöntjük a levesünkbe. Beledarálunk egy kis friss feketeborsot.

Jó étvágyat!

Vissza