Húsos spárgaleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 15 dkg sertéscomb
  • zsír vagy olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/4 kg spárga
  • ételízesítő és só
  • frissen őrölt feketebors
  • petrezselyemzöldje

A galuskához:

  • 2 tojás
  • liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:

A hagymát apró darabokra vágjuk, és zsírban vagy olajban megdinszteljük. A kockára vágott, nem túl zsíros sertéscomb darabokat rátesszük, majd fehéredésig piritjuk. Ezt követően felöntjük vízzel.

Amikor a hús puha, a 2 cm-es darabokra vágott spárgát adjuk hozzá és rövid ideig főzzük. A spárga hamar megpuhul. Szórjuk meg a levest petrezselyzölddel majd csipegessük bele az apró galuskákat.

Jó étvágyat!