Fejtett bableves

Hozzávalók:

  • Étolaj vagy zsír
  • 30 dkg felkockázott füstölthús
  • kb. 15 cm füstöltkolbász
  • 1/2 kg fejtett bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem karalábé, zeller)
  • 2-3 babérlevél
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • Kevés ételízesítő és ízlés szerint só
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika és 1 paradicsom
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • vágott petrezselyemzöld
  • gondolatnyi ecet

Csipetkéhez:

  • 2 tojás
  • liszt (amennyi a tojás szükséges)

    Elkészítés:

    A zsírban vagy étolajban megdinszteljük a hagymát, majd beleszórjük az kockára vágott zöldséget, beletesszük a zúzott fokhagymát és megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd felöntjük vízzel.

    Amikor felforr betesszük a babot, fűszerezzük és beletesszük a húst és a felkarikázott kolbászt majd addig főzzük, amíg megpuhul a hús.

    A legvégén belecsipegetjük a tésztát, majd beleöntjük a gondolatnyi ecetet.

    Jó étvágyat!>

    Vissza